תארו לכם אירוע כזה: מדורת ל"ג בעומר. מאוחר בלילה, חבר מוציא סיגריה, מדליק אותה לוקח שאיפה ומעביר אותה ליושב מימינו זה בתורו לוקח שאיפה, ומעביר לבא בתור. השלישי מגלגל את הסיגריה באצבעותיו לוקח שאיפה ונושף טבעות. ומעביר את הסיגרייה אליך. הסיגריה בידיך וכל המבטים מופנים אליך, מה תעשה ?

אתה יודע שהעישון מזיק לבריאות, הסבירו לך שכל מכור לסיגריות התחיל בסיגרייה הראשונה. ואין לך ספק מה ההורים שלך היו חושבים על כל העסק הזה!

הדבר החשוב ביותר לנער מתבגר הוא: "מה חושבים עלי?"
לעיתים הרצון לרצות את החברים כדי שיאמרו עלי דברים טובים או  בשפה פשוטה להיות " מקובל" עשויה לגרום לנו לעשות דברים שאנחנו לא ממש חשבנו לעשות.

בפרשיות השבוע בהם אנו עוסקים נותנת לנו התורה הדרכה כיצד ראוי להתמודד עם מצבים כאלו. 12 מרגלים נשלחו לתור את הארץ. עשרה מהם חוזרים ומוציאים דיבת הארץ רעה. רק  שני צדיקים אומרים :"עלה נעלה וירשנו אותה" . וכל העם מביט ודומם. בהמשך העם "בוכה כל הלילה" אח"כ הם כבר מתלוננים. ובסוף, משכנעים האחד את השני  :" ויאמרו איש אל אחיו נתנה ראש ונשובה מצריימה"  הזרם סוחף עוד ועוד אנשים עד ש:" ויאמרו כל העם לרגום אותם באבנים". אכן הלחץ החברתי השלילי עבד כאן לרעה. יתכן וללא חטא המרגלים היו בנ"י נכנסים לארץ וכל ההיסטוריה היהודית ואולי העולמית הייתה נראית אחרת". אך יש כאן מסר לכולנו.
תמיד השליליים שאומרים "אי אפשר" הם המיעוט הקולני,
הצדיקים שצועקים "יכול נוכל" הם הבודדים, אך הרוב הוא הדומם ועלינו לעמוד בלחץ  מול הקולניים וללכת עם האמת שלנו.
שיהיה קיץ מוצלח, ועמידה בכל הנסיונות.